csiszolt betonpadló 03_1

BETONKOZMETIKA, CSISZOLT BETONPADLÓ

A régi meglevő betonpadlók csiszolása hatékony módja a betonfelület finomításának, sok egyenetlenség eltávolításának és a padló, födémfelület kiegyenlítésének. Gödrösödés, érdesség és repedések csökkenthetik a beton rugalmasságát és szépségét, ezért fontos, hogy a padló használata vagy polírozása előtt sima, egyenletes felülettel rendelkezzen.

Számos módszer létezik a betonpadlók csiszolására, de a Husqvarna Superfloor minőségi eljárással rendelkezik, amely minden padlóra szabott.

A betonpadlók csiszolási folyamatának követése a lehető legegyenletesebb felületet biztosítja:

  • A csiszolási folyamat általában egy 30-50 szemcseméretű durva gyémánttal kezdődik (a beton minőségétől függően) a betonfelület vékony rétegeinek eltávolítására.
  • Ennek alapján egymást követő csiszolószerszámokat használnak a még simább felület létrehozására.
  • A gyémántcsiszolással az epoxik és az uretánok is eltávolíthatók, ha korábban már felvitték a betonra.
  • Amint a folyamat eléri a 100 vagy 200 szemcseméretű szerszámot, a padló önmagában csiszolódik, attól függően, hogy milyen kemény a beton. Ez az egymást követő folyamat finomítja a karcmintát, hogy sima felületet hozzon létre.
  • Ezután egy tömörítőt helyezünk a padlóra. A tömörítőanyag beszivárog a betonpórusokba, amelyeket az előző csiszolási lépések nyitottak meg. Megkeményíti a betonpadlót és lezárja a port.
  • Miután a tömörítő teljesen megszáradt, megkezdődik a hónolás/polírozás folyamata. Az első hónolási kör 200-400-as szemcseméretű párnákkal kezdődik, majd következhet a 800-as, 1500-as, majd a 3000-es szemcsék, attól függően, hogy a vásárló milyen fényesre szeretné a padlót. Ez a hónolás sima, tükröződő felületet biztosít.
  • Végül a padlót foltvédővel kezelik. Ez megvédi a polírozott betont a foltosodástól.

AJÁNLAT KÉRÉS!

Kattintson az “Ajánlat Kérés” menüpontra, és kérjen díjmentes ajánlatot!